Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις ρυθμίσεις

Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις ρυθμίσεις
Αυτές είναι οι αποφάσεις για κάρτα αλληλεγγύης και επίδομα ενοικίου
21 Δεκεμβρίου 2015
Πιστώθηκαν κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου
22 Δεκεμβρίου 2015
Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις ρυθμίσεις

Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις ρυθμίσεις

Οσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή θα πρέπει να εξοφλούν ή να ρυθμίσουν εντός 30 ημερών όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα χάνουν τη ρύθμιση αλλά θα αναβιώνουν και όλες οι προσαυξήσεις που διαγράφηκαν καθώς και τα πρόστιμα.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση που κάποιος έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και είναι υπόχρεος σε ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και δεν πληρώσει την τρίτη δόση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να το πράξει το αργότερο έως τις 30 Ιανουαρίου 2016 ή διαφορετικά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχει υποβάλει αίτηση να ενταχθεί η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι στην πάγια ρύθμιση (των 12 δόσεων) από τις 15 Οκτωβρίου 2015 το επιτόκιο έχει μειωθεί από το 8% στο 5,05%.

Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις ρυθμίσεις

Από την 1η Ιουλίου 2016 η νομοθεσία γίνεται ακόμα σκληρότερη για τους οφειλέτες, καθώς όσοι είναι ενταγμένοι στην ρύθμιση των 100 δόσεων και θα δημιουργήσουν νέες οφειλές για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2017, η προθεσμία των 30 ημερών μειώνεται στις 15 ημέρες.

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους, δηλαδή ακριβώς με την καταληκτική ημερομηνία.

Οσοι καθυστερήσουν την πληρωμή της νέας οφειλής έστω και μία μέρα, τότε η ρύθμιση χάνεται.

Σε κάθε περίπτωση, η ρύθμιση διατηρείται μόνο αν ο φορολογούμενος ρυθμίσει τις νέες οφειλές του σε 12 δόσεις πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Πηγή forologikanea.gr