Τον Μάρτιο θα υποβληθούν οι φετινές δηλώσεις

Πληρωμή φόρων με κάρτες μέσω TAXISNET
11 Ιανουαρίου 2016
Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για 26.000 ανέργους 29 – 64 ετών. Όλα τα κριτήρια – Τι να προσέξετε
20 Ιανουαρίου 2016

Φορολογικές Δηλώσεις

Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια που οι δηλώσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται πραγματικά νωρίς.

Μπορεί οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών για έναρξη της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων από τον Φεβρουάριο να αρχίζουν να φαίνονται πολύ αισιόδοξοι, ωστόσο φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια που οι δηλώσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται πραγματικά νωρίς.

Από το υπουργείο είχαν υποστηρίξει δημόσια ότι στόχος είναι οι φετινές δηλώσεις να αρχίσουν να υποβάλλονται από τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο αυτό αρχίζει και φαίνεται πολύ αισιόδοξο καθώς δεν επαρκεί ο χρόνος προκειμένου τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων να αποστείλουν τα στοιχεία μισθοδοσίας και συντάξεων στο taxisnet  για να γίνει η προσυμπλήρωση των δηλώσεων.

Με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε προθεσμία στα λογιστήρια για να αποστείλουν τα στοιχεία έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάζεται και χρόνος για την επεξεργασία των στοιχείων πριν αυτά προσυμπληρωθούν στις δηλώσεις, τότε το άνοιγμα της εφαρμογής έως το τέλος του μήνα μάλλον μοιάζει πολύ δύσκολο.

Capital.gr