Παραμένουν αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας και για το 2017

Φοροκαταιγίδα από την Πρωτοχρονιά – Όλη η λίστα
14 Νοεμβρίου 2016
Τι φέρνει το 2017 για περιουσιολόγιο, χρέη προς εφορία και φόρο-μηχανισμό
23 Νοεμβρίου 2016

Στο μέλλον παραπέμπεται η αλλαγή του συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας καθώς σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών και το 2017 οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν το ίδιο ακριβώς ποσό που πλήρωσαν και για το 2016.

Η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων αναμένεται τις επόμενες ημέρες στο Taxisnet, ενώ η αλλαγή του συστήματος υπολογισμού παραπέμπεται πλέον για του χρόνου.

Όπως σημειώνουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών «έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών».

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας, θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό και, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «θα υπάρξει η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας».